Det här gör mig lycklig


Ibland känner jag en känsla när man känner sig så glad och varm och lycklig. Som när man vet att det ska hända något roligt.
Jag kan också bli lycklig om jag ser att andra runt omkring mig är lyckliga.
Jag blir lycklig när jag får läsa en bra bok, en bok som drar in en i berättelsen.
Jag blir lycklig när jag får vara med vänner och familj. När de får mig att skratta så att jag ramlar omkull, då är jag lycklig.
Jag blir lycklig när jag får sjunga. När tonerna bär en uppåt och man känner sig fri och det ljud som bildas låter som änglars röster.
Jag blir lycklig när jag får dansa. När man bara kan släppa ut allt och bara flygga iväg, när musiken fyller en och man svävar iväg.
Jag blir lycklig nr jag tänker på att det finns människor på denna jord som faktiskt älskar mig och att det finns en Gud som älskar oss och är kärleken själv.
Jag blir lycklig när jag ser något vackert. Som en vacker solnedgång i Juni över vattnet och skönheten känns ända in i hjärtat eller som nu på vinter när snö ligger som ett vit täcke över allt och trädens kronor är vita som kristaller och snön blänker som diamanter. Då är jag lycklig.
När jag får vara på vårt landställe i slutet Juni och himmelen är blå och solen är len och vinden blåser svalt igenom träden och jag får ligga i hängmattan och läsa eller skriva. När jag sitter framför brasan och tittar in i den varma elden. Eller när mamma läser högt och sagan riktigt drar med en och allt känns verkligt.
När sirenerna blommar, när rosorna och vitsipporna blommar. När doften av blommor, träd och liv fyller än.
När man vet att det är ens födelsedag eller Julafton och att snart kommer glädje att skinna genom varenda vrå, då är jag lycklig.
Det finns tusen andra tillfällen jag är lycklig, men här var det några.


Kommentarer
Postat av: LisaW

Mitt fina barn gör mig väldigt lycklig. <3

2010-12-07 @ 10:48:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0