Första Advent


Idag var det första advent. Nu är det bara fyra veckor kvar till Jul. Jag har hälften av alla julklappar klara redan. Sen är det så att min lillasyster fyller år den 22 December (två dagar innan Julafton), så jag har handlat födelsedags present till henne också. Fast jag tycker det är roligt att handla julklappar, jag tänker på hur personen jag ska ge julklappen till kommer att reagera när den får presenten. Hur glada de kommer att bli. Jag gillar nästan att ge presenter, mer än att få.
Fast Julen handlar inte bara om presenter och god julmat. Det handlar också om att vara givmilda och tacka för det man har och får. Men framför allt handlar det om att Jesus föddes i stallet av Maria, han kom till jorden för att sen kunna rädda oss. Gud sände sin son, som en människa för att rädda oss, det försöker jag också tänka på bland allt glitter och röda små tomtar.
Visste ni att man fick idé om tomten från helgonet Sankt Nikolaus?

Te, pepparkakor och en Harry Potter bok
Hade det väldigt mysigt. Åt pepparkakor och drack julte medans jag läste sista Harry Potter (för tredje gången) och läste i skenet från ljusen. Tills mamma kom och tände och sa att man förstör ögonen om man läser i mörkt.Lista:De10 bästa sakerna att äta

  • Choklad
  • Mosarella
  • Tzatziki
  • Lax
  • Körsbärstomater
  • Sushi
  • Muffins
  • Jordgubbar/Smultron
  • Naan bröd
  • Hallon/Blåbär

Detta gjorde min dag


Spola fram till 1:20. Johan Glans gillar också Sound of Music. Yey! Han är ju vekligen bäst.
Att se klippen på honom gjorde min tråkiga November eftermiddag rolig.

JOHAN GLANS ÄR VERLIGEN BÄST! 2:22 Högtiderna skämten är sååååå roliga.

Mer av Johan Glans
Ännu mer av Johan Glans

November


Det här November vädret gör mig lite deprimerad. Bara grått och blött. Fast idag var det faktiskt blå himmel och sol, för första gången på en vecka. Vilket ger lite hopp.
Snön har smält bort nästan helt, vilket på de är bra och dåligt. Vi slipper slasket. Nu sitter jag och tittar på bilder från sommaren, vilket inte är så smart få längtar jag tillbaka. Plus att jag har en kompis som bor i Australien och hon har skickat bilder till mig från Australien och där är det sommar och sol. Så avis.
Fast jag längtar jättemycket till Julen. En vit jul.
Ha en trevlig November kväll här i Sverige, det tänker i alla fall jag ha.

Sushi


Gulligt och nyttigt
Mitt lov

Min blogg uppdatering har inte varit såbra under lovet så här kommer en snabb summering av mitt höstlov.

Måndag: Hade sovit över hos farmor och farfar, med min lilla syster. Vi hade körövning från 10-16. Very nice!
Tisdag: Körövning från 10-13. På eftermiddagen till kvällen var jag hos min kära kompis Erika.
Onsdag: Tog det lungt under dagen och åkte till IKEA på kvällen.
Torsdag: Var i Skärholmen med Hanna och Elin. Also very nice!
Fredag:  Tog det lugnt. Läste och såg på film. Städade mitt rum. Gick på en lång promenad med Mamma och Sigge.
Lördag: Var på kyrkogården och hjälpte till. Sålde ljus, plockad eupp utbrännda ljus och tände de som hade sloknat. Satte också ljus på gammel farmors och gammel mormors gravar.
Söndag: Var i kyrkan och sen på kyrkogården. Sålde ljus och frös.
   

IKEA


Har precis kommit hem från IKEA. Denna mysiga plats. Vi bor ganska nära världens störta IKEA varuhus.
Jag älskar IKEA och jag älskar IKEAs mat. Idag åt jag gravadlax, potatis och hovmästarsås. Supermums!. Till efterrätt åt jag chokladmousse med grädde. Det var revligt i alla fall. Jag tycker faktiskt att istället för att äta på restaurang kan man äta på IKEA. Nu är jag klar med att prata om IKEA.
Ha en trevlig kväll.

HalloweenJag är INTE en halloween älskare. Det ända jag gillar med halloween är godis och pumpor. Pumpor får mig att tänka på Harry Potter, för där äter de pumpa paj och dricker pumpa saft och det tycker ja låter jätte gott. Hemma oss så firar vi inte halloween. För mig är det bara amerikanskt trams, så att alla glömmer att man egentligen ska tänka på de döda. I år var faktiskt första året vi köpte en pumpa. Den blev riktigt fin och vi rostade kärnorna. Pumpakärnor är faktiskt gott.
När jag var nio/tio år så gick jag bus-eller-godis. Men bara något år.
Jag minns när jag var ca fyra år och det var några som gick bus-eller- gois och ringde på vår dörr och jag blev jätterädd och gömde mig.
Fast jag tycker det är roligt att klä ut mig och att sminka mig läskigt. Bu!

RSS 2.0