Bokrecension: Revolt

Bokrecension: Revolt
Original titel:
Mockingjay
Författare: Suzanne Collins
Serie: Hungerspelstrilogin - Bok 3
Sidor: 329 
Genre: Science Fiction


Rebellerna har gjort uppror. Revolten är nära, revolten är här.
Katniss är räddad. Hon har många frågor, men väldigt få svar.
Hon vet att Distrikt 12 ligger i ruiner. Hon vet att Peeta fortfarande är kvar i huvudstadens våld.
Men finns verkligen distrikt 13? Kommer hon och Peeta att återförenas eller kommer huvudstaden ta Peeta från henne. Var är hennes mamma och lillasyster? Var är Gale? Och vilka andra från distrikt 12 har undkommit?

Katniss välriktade pil vid de sjuttiofemte Hungerspelen blir starskotten för revolten.
Hon blir symbolen och ledaren, men hon förstår att hon bara blir en bricka i ett spel.
Vad hon än gör så går hon någons ärende, gör efter någon annans vilja. Och överallt efter henne följer våld och lidande.
Samtidigt är Peeta kvar i president Snow grepp.

Det blir bara ännu fler frågor.
Kan hon rädda Peeta? Kan hon bli en självständig spelpjäs?
Hur stor makt har hon egentligen?


Jag ska erkänna att jag blev lite besviken av den här boken. Jag hade väntat på att få läsa den här boken ända sedan jag läste Fatta Eld första gången någon gång vid Jul. Så, så fort jag såg den i affären köpte jag den.
Den var väldigt spännande, det var den. Men lite osammanhängande och upprepande. Men ändå väldigt bra.
Den var också väldigt sorlig, många dog.
Jag tyckte ändå att idé var bra för slutet, men de slutade lite för snabbt.
Helt plötsligt var det bara slut. Poof! Så var trilogin slut.
Men jag gillade ändå slutet, det var fint. Mer säger jag inte, ni får läsa och se själva.

Betyg: 8/10


Bokrecension: Fatta Eld

Bokrecension: Fatta Eld
Original titel: Catching Fire
Författare: Suzanne Collins
Serie: Hungerspelstrilogin - Bok 2 (bok 1)
Sidor: 318
Genre: Science Fiction

 

Efter att ha vunnit hungerspelen tror Katniss och Peeta att de är över. De hoppas att vinsten skulle bringa lycka. Men de känner att vinsten kommer leda till mer än bara berömmelse.
De måste åka på segerturné till alla distrikten och under deras resa så märker Katniss något.
Hennes prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorn.
Hon, flickan som trotsade spelets regler och därmed regimen, har blivit en symbol för den gryende revolten.
President Snow kräver därför äkta kärlek från Katniss och Peeta, för att dämpa oron i landet.

Segerturnén blir ett teaterspel på liv och död, ända fram till nästa hungerspels lottning.
Då det mest osannolika inträffar...

Jag hade väldigt stora förväntningar när jag läste den här boken, eftersom den första hade varit så otroligt bra.
Den nådde upp till mina höga förväntningar. Den var så spännande att jag inte kunde lägga den ifrån mig.
Den är väldigt romantisk, men också väldigt sorlig.
Det är en framtids roman och värden kan helt klart bli så här om vi inte skärper oss.
Jag rekommenderar den stort.

Betyg: 10/10

 


Rues song

  


Deep in the meadow, under the willow
A bed of grass, A soft green pillow
lay down your head, and close your eyes
and when they open, the sun will rise           
 


 

Orkar inget

Har ont i örat. Orkar stå upp i mer än 5minuter, sen känns det som om jag ska kräkas. Sover ca 19-20timmar av dygnet. Känner mig orkeslös, vilket jag inte tycker om.
Sover, läser, äter. Det är typ det ända jag gör.
Lyssnar på musik också. Mest lugn musik eller klasiskmusik.Föresten, tack Hanna. Headern blev jättefin, som alltid.

Operations bilder


Jag innan operationen. Jag sitter och läser ut Revolt.


Första SNÖN

Jag var väldigt trött imorse och hade ont i mitt öra, men min syster stormar in i mitt rum och säger: " Det har snöat och Sigge har rymt".
Jag är yrvaken och svarar: " Skoja inte med mig".
Då svarar hon: "Jo jag lovar, kom och titta".
Så jag hasar mig upp och ser ett täcke av vit snö ligga över träd, buskar och gräset. Jag bara stod och tittade och tänkte. "Snö i Oktober".
Sigge hade sprungit ut när någon öppnade dörren. Men syskonen fångade in honom på vägen till skolan, så pappa kom och hämtade honom. Vi är glada att Sigge inte är en vit hund utan en stilig brun tax.

Min fina penna
Här en penna som jag fick på sjukhuset. Det är en penna som lysser när man skriver med den, man kan blåsa sopbubblor med den och den har en stämpel på toppen. Är det inte fin?

Operationen

Igår opererade jag mitt öra på Huddinge sjukhus. Vi kom dit någon gång efter 7 på morgonen och åkte inte hem fören vid 6 på kvällen. De var förövrigt min mammas födelsedag, så vi fick gå upp vid 6 på morgonen för att kunna fira henne. Men mamma var med mig nästan operationsdagen i alla fall.
Jag fick inte äta eller dricka något fram tills 2 eller 3 på eftermiddagen. När jag kom dit fick vi ett rum och jag fick sätta på mig en vit nattlinne. Sen fick vi vänta där tills doktorn kom och sen fick vi vänta lite till. Under tiden läste jag ut min bok Revolt av Suzanne Collins (det blir bokrecension på den sen). Vid nio ungefär så kom några sjuksköterskor och förde mig till operations salen, i min sjukhussäng. När vi kom till operations salen så mötte vi först narkosläkarna som skulle söva mig. De kopplade in dropp i min arm och satte fast saker på mig så det kunde hålla koll på olika saker. Jag fick också andas i en sån där syremask.
Det kom med typ tre olika sprutor som jag skulle få. Först något morfin liknande bedövning som gjorde att jag blev lite flummig, men lugn. För innan hade jag skakat ganska mycket, men det slutade då.
Efter det så minns jag inte så mycket. Mamma säger att jag tuppade av ganska direkt efter att de hade get mig de andra sprutorna. När jag sov så stoppade de ner en slang i halsen på mig så jag skulle andas vanligt.
Ganska direkt efter att de hade sövt mig så sjasade de ut min mamma och sa att de skulle säga till henne när jag höll på att vakna igen.
Jag minns när jag låg på uppvaket och försökte vakna, men jag orkade inte riktigt. Det kändes mest som en ända stor dimma och jag kände bara mammas hand, allt annat var suddigt. Jag minns svagt att jag vände mig till mage och hörde mamma säga: "Hennes slangar är helt böjda". Mamma berättade efteråt att jag hade rullat runt på mage så att de slangar som satt fast i mig trasslades ihop och böjdes, men de ficksade det och jag sov fortfarande. Jag vaknade någon gång vid ett. Jag vaknade och kände att jag hade ett stort bandage över hela huvudet och att min läpp var svullen. Jag hade troligtvis bitit mig i läppen när jag sov. Efter ett tag fick jag en isglass, det första jag åt på den dagen.
Jag låg på uppvaket ett tag till och sen förde de mig tillbaka till rummet där jag var innan operationen.
Där fick vi vänta och jag åt lite mer och läste i tidningar som mamma hade köpt. Jag var väldigt trött och sov först kanske i en halvtimme, vaknade sen och var vaken ett tag sen somnade jag om igen. Doktorn som hade utfört operationen kom och sa att det hade gott bra.
Jag satt fast i en sån där ställning med dropp och när jag skulle gå på toa fick jag ta den med mig. Det kändes lite skoligt.
En halvtimme innan vi åkte hem bytte de ut min stora turbanliknande bandage till ett mindre bandage som bara var över det örat jag hade fått opererat. Vi hämtade ut mina mediciner och åkte sen hem och hemma firade mamma lite mer. Jag gick och la mig tidigare för jag var fortfarande grymt trött. Det var först på kvällen som mitt öra började göra ont, för innan var jag så grymt bedövad. Jag hade också ätit typ fyra Alvedon under dagen så att det inte skulle göra ont.
Så jag har inte sovit gott alls, det har gjort ont hela natten så när jag gick upp imorse fick jag knapra i mig tabletter, så nu känns det bättre.

Det var hela den dagen. Ska se om jag kan lägga upp någon bild, för mamma fotade lite innan och efter operationen.
Sen vill jag bara säga: Grattis lilla mamma!


Dagens bild


Bokrecension: Deluxe

Bokrecension: Deluxe
Original titel:
The Luxe
Författare: Anna Godbersen
Sidor: 428
Genre: Romantik och DramaÅret är 1899 i Manhattan. I en värld av lyx, glamor, falskhet och bedrägeri. En värld där skillnaden mellan de rika och fattiga är stor - Där lever några ungdomar farligt, skandalösa liv.

Den mycket unga, vackra mycket omtyckta flickan Elisabeth Holland kommer från en gammal fin familj med ett gott rykte. Hon måste hela tiden tänka på allt hon säger och gör, för att hålla upp familjens goda rykte.
Hon tvingas välja mellan sina familjeplikter och den sanna kärleken
Den förbjudna kärlek. Till Will. Pojken som jobbar som kusk åt familjen Holland.
Men så händer det oförutsägbara. Hennes vagn välter i en skarp kurva och Elizabeth kastas ur och drunknar i strömvirvlarna från Hudsonfloden.

Men var det en olycka? Eller fanns det de som hade allt att vinna på att Elisabeth försvann?


Jag tyckte boken var väldigt bra, men ganska komplicerad.  Fast den var väldigt romantisk.
Det skrevs från fem personers olika perspektiv, vilket var både bra och dåligt.
Jag gillade flera av karaktärerna väldigt mycket och det var bra att man kunde se dem från olika perspektiv, för då fick man en större känsla av hur karaktären är. Man förstod också snabbt att karaktärerna inte alltid var på det sättet som det såg ut att som var, som det verkade vara.
Den slutade bra och jag ska läsa nästa bok. Föresten var det en väldigt smart gjord prolog. Det är coolt att det utspelade sig i New York år 1899. Det var helt annorlunda där då, men ändå inte.
Karaktärerna, miljöerna och detaljer i historien är väldigt bra. Men det tar ett tag innan man har lärt känna alla karaktärerna och förstår alla problemen och förstår vem som egentligen gillar vem.
Allt som allt en bra bok.

Betyg: 7.5/10

OutfitsNågra av de outfits jag har haft de senaste dagarna.


Autumn

Här är några vackra höstbilder som jag tog på en promenad med Sigge. Jag säger bara: Hösten är vacker.RSS 2.0