Bokrecension: Deluxe

Bokrecension: Deluxe
Original titel:
The Luxe
Författare: Anna Godbersen
Sidor: 428
Genre: Romantik och DramaÅret är 1899 i Manhattan. I en värld av lyx, glamor, falskhet och bedrägeri. En värld där skillnaden mellan de rika och fattiga är stor - Där lever några ungdomar farligt, skandalösa liv.

Den mycket unga, vackra mycket omtyckta flickan Elisabeth Holland kommer från en gammal fin familj med ett gott rykte. Hon måste hela tiden tänka på allt hon säger och gör, för att hålla upp familjens goda rykte.
Hon tvingas välja mellan sina familjeplikter och den sanna kärleken
Den förbjudna kärlek. Till Will. Pojken som jobbar som kusk åt familjen Holland.
Men så händer det oförutsägbara. Hennes vagn välter i en skarp kurva och Elizabeth kastas ur och drunknar i strömvirvlarna från Hudsonfloden.

Men var det en olycka? Eller fanns det de som hade allt att vinna på att Elisabeth försvann?


Jag tyckte boken var väldigt bra, men ganska komplicerad.  Fast den var väldigt romantisk.
Det skrevs från fem personers olika perspektiv, vilket var både bra och dåligt.
Jag gillade flera av karaktärerna väldigt mycket och det var bra att man kunde se dem från olika perspektiv, för då fick man en större känsla av hur karaktären är. Man förstod också snabbt att karaktärerna inte alltid var på det sättet som det såg ut att som var, som det verkade vara.
Den slutade bra och jag ska läsa nästa bok. Föresten var det en väldigt smart gjord prolog. Det är coolt att det utspelade sig i New York år 1899. Det var helt annorlunda där då, men ändå inte.
Karaktärerna, miljöerna och detaljer i historien är väldigt bra. Men det tar ett tag innan man har lärt känna alla karaktärerna och förstår alla problemen och förstår vem som egentligen gillar vem.
Allt som allt en bra bok.

Betyg: 7.5/10

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0