God Jul

Igår var det julafton, väldigt trevligt. Vi gjorde det jultraditionela. Som att se på Kalle Anka och Karl Bertil Jonsson, äta julbord och öppna paket. Jag åt så det kändes som att jag inte skulle kunna äta något fram til nyår, men gott var det.
Jag är nöjd över mina julklappar, men jag visar dem sen.
Julbild.


Dan före dopparedan

Idag är dan före dopparedan, dagen före julafton. När jag vaknade imorse tänkte jag på det, men det känns inte riktigt verkligt. Jag har gjort några typiskt juliga saker som att handla julklappar, pynt fint, baka pepparkakor och göra ischoklad. Sen är det så vackert med snön och alla ljus, men det känns ändå inte som om det är jul än.
idag ska vi kocka knäck, göra julgodis, slå in de sista presenterna, skriva julklapps rim, göra den sista julmaten, klä granen och en hel del saker till.
Den sista julstämningen kommer nog idag. Så när jag ska gå och lägga mig ikväll känns det som om det är julafton imorgon.


Så fin låt


En så fin låt och videon är så bra gjord. Jag fick tårar i ögonen när jag såg den första gången.

Julbak

Iförgår hade vi ett stort julbak. Fast på förmiddagen var jag på kör övningen. jag tror till och med att jag har glömt att skriva att jag ska till Rom över nyår, med min kör. Det ska bli superduper roligt. Vi åker den 28 och kommer hem den 2. Men jag berättar mer om det sen. tillbaks till baket.
Vi gjorde ischolkad och backade pepparkakor. trevligt, trevligt. någon gång nästa vecka ska vi baka lussebullar och koka knäck.
Här är lite bilder:


Tändsticksaskar

Här är resultatet av pysslet i söndags. Pimpade tändsticks askar. Bra som julklappar. Visst blev de fina.


Här är de lite fromare askarna.


  

Julpyssel

Julpysslade med mina små bröder idag. Det var pysselkväll på skolan och mamma och pappa kunde inte komma, så jag fick gå. Det var faktiskt roligt och man fick kaka. Man har färg på händerna och lite klister på kläderna, men det blev ändå fint tycker jag.
Här är vårt resultat av pyssel kvällen.


 

Nemis Jul


Snart är det Jul igen...


sagornas snöland

Det är jättevackert ute nu. Snö har frust fast på trädens kala grenar så träden ser snövita ut. Det blir som ett ända snöland med vit vart man än tittar. Så vackert!. Det blir också mycket ljusar när det blir mörkt.

Det här får mig att gråta

Jag är väldigt empatisk och om någon annan är ledsen och inte mår bra blir jag ledsen. Om någon annan gråter börjar jag också gråta ibland. Jag gråter också ofta när jag läser böcker eller ser på film. Om det händer något sorgligt eller fint kan jag lätt börja gråta. Ibland kan jag gråta för ingenting och ibland gråter jag av lycka.
Jag gråter ibland av rädsla och ibland av ilska. Jag kan börja gråta om jag tänker på Gud eller Jesus. Att han älskade oss så mycket att han dog på korset för oss, då kan jag börja gråta.
Jag är en person som tänker mycket och ibland kan jag börja gråta just för något jag har tänkt mycket på.
Jag är faktiskt en person gråter ganska mycket, men ofta av olika anledningar. Ibland kan det vara jobbigt, men det kan även vara skönt att få gråta ut. Oftast är det då skönt att gråta ut i någons axel och att någon kramar om en.


Det här gör mig lycklig


Ibland känner jag en känsla när man känner sig så glad och varm och lycklig. Som när man vet att det ska hända något roligt.
Jag kan också bli lycklig om jag ser att andra runt omkring mig är lyckliga.
Jag blir lycklig när jag får läsa en bra bok, en bok som drar in en i berättelsen.
Jag blir lycklig när jag får vara med vänner och familj. När de får mig att skratta så att jag ramlar omkull, då är jag lycklig.
Jag blir lycklig när jag får sjunga. När tonerna bär en uppåt och man känner sig fri och det ljud som bildas låter som änglars röster.
Jag blir lycklig när jag får dansa. När man bara kan släppa ut allt och bara flygga iväg, när musiken fyller en och man svävar iväg.
Jag blir lycklig nr jag tänker på att det finns människor på denna jord som faktiskt älskar mig och att det finns en Gud som älskar oss och är kärleken själv.
Jag blir lycklig när jag ser något vackert. Som en vacker solnedgång i Juni över vattnet och skönheten känns ända in i hjärtat eller som nu på vinter när snö ligger som ett vit täcke över allt och trädens kronor är vita som kristaller och snön blänker som diamanter. Då är jag lycklig.
När jag får vara på vårt landställe i slutet Juni och himmelen är blå och solen är len och vinden blåser svalt igenom träden och jag får ligga i hängmattan och läsa eller skriva. När jag sitter framför brasan och tittar in i den varma elden. Eller när mamma läser högt och sagan riktigt drar med en och allt känns verkligt.
När sirenerna blommar, när rosorna och vitsipporna blommar. När doften av blommor, träd och liv fyller än.
När man vet att det är ens födelsedag eller Julafton och att snart kommer glädje att skinna genom varenda vrå, då är jag lycklig.
Det finns tusen andra tillfällen jag är lycklig, men här var det några.


RSS 2.0