Ta igen skolarbete

Att komma tillbaka till skolan efter att varit borta en vecka har inte varit en dans på rosor. Jag har fått ta hem och jobba igen massor. Har haft läxor och prov utöver det. Men det är sånt man får tåla om man opererar örat.
Jag får lätt ont i huvudet och tar fortfarande smärtstillande för örat.
Jag försöker ta det lugnt, men det går inte så bra. Dansade i måndags och skulle ta det lugnt, men det var inte det lättaste. Jag har svårt att ta det lugnt när jag dansar för jag kör alltid fult ut, men lite lugnare tog jag det i alla fall.
Nu har jag lite mer skolarbete att ta igen, så vi får se om jag skriver mer sen.


Våren är på väg

Jag blev så glad när jag var ute snabbt igår, eller var det i förrgår, för att få lite frisk luft och såg alla fina snödroppar i vår trädgård. Solen sken och fåglarna kvittrade. Så frukta ej, Våren är på väg.
Operation

I måndags opererade jag andra örat, de högra. Det var nästan exakt lika dant som förra gången. förutom att jag var först ut för operation. Vi kom dit vi sju och jag fördes ner till operationssalen vid åtta för att sövas. Det gick bra, men jag är väldigt trött och äter medicin för att det inte ska göra ont. Har varit hemma från skolan hela veckan. Jag försöker jobba lite hemma, men orkar inte så mycket. Tar det mest lugnt och sover. Har ett tjusigt bandage runt huvudet, men det ska ta bort det på tisdag.

Det här skrev jag om förra operationen.

Mamma berättade att den här gången så satte jag mig upp när jag var sövd så det fick trycka ner mig igen, så jag skulle ligga stil. Jag minns inget av det, men det var väl lite skojigt.

Det är jobbigt att inte kunna röra sig så mycket och att känna att man inte har kontroll över vad kroppen gör.
Det var nästan det som var minst roligt med operationen. Att när jag höll på att vakna upp på uppvaket så kunde jag inte bestämma vad kroppen skulle göra. Om jag skulle somna om eller öppna ögonen, det var bara att följa med. Så det var ganska skönt sen när man var vaken, fast då var jag vinglig och kunde inte stå upp.
Jag tror att om man är dansare vill man ha full kontroll över vad kroppen gör.
Men, jag sover väldigt mycket i alla fall, vilket är skönt, men jag vill röra på mig, jag vill dansa.
Jag får se om jag kan gå till dansen imorgon, för att titta på. Vi får se. Nu ska jag nog gå och göra lunch.


Semla och Fasta

I förra veckan var det fettisdagen, även kallad semmeldagen, så vi hade filmkväll. Innan fastan började och för att det var internationella kvinnodagen.
Bea, Matilde, Sara och Ruta kom och vi åt semlor och såg på Cry Baby. Vi såg egentligen bara filmen för Johnny Depp är med. På onsdag var det askonsdag så då var det bara att gå till kyrkan och få ett tjusigt ask kors i pannan. Det var början på fastan som kommer vara ända tills påsk.
Fast jag gjorde ett litet undantag för fastan i lördags. Jag hade haft konfirmation på förmiddagen och efter det gick Bea och jag och åt Sushi. Supergott! Sen skulle jag till Erika som fyllde år, så vi firade henne. Väldigt trevligt. När jag kom hem hade mer än halva melodifestivalen redan varit, men jag såg slutet. Tyckte Danny skulle ha vunnit istället för Erik Saade, men låten var okej.


Mitt sportlov

Måndag:

Åkte till Skärholmen med Elin och Hanna. Hittade massor av roliga saker som jag kan lägga upp bilder på sen. Ingen dans, snyft.
Tisdag: Var i stan och shoppade med Mimmi.
Onsdag: Joel fyllde år. Vi firade på morgonen med presenter.
Åkte sen till farmor och farfar, med Mimmi. Vi åt middag på fin restaurang och tog det allmänt lugnt. Vi sov över där.
Torsdag: Hade lektioner i Kemi från 9-13, sen i stan med Ada och Francesca och sen hem och ta det lugnt.
Fredag: Lektioner i Kemi igen från 9-13. Var sen ett tag i stan med Ada och Sofia. På kvällen såg vi en sorglig film som heter Mask. Superbra, men supersorglig. Tyvär ingen dans.
Lördag: Fick äntligen sovmorgon, efter att ha behövt gå upp halv sju varje morgon hela veckan. Hade genrep kl.13 och konsert kl.15. Efter konserten gick jag och åt med några ur kören, men jag fick skynda mig för jag skulle möta Manda, Vivi och Martina vid Heron City vid kl.18. Missade precis tunnelbanan och fick vänta en kvart. Kom precis när bion började, men vi hann.
Filmen var jätterolig, men väldigt flummig. Vi såg Min låtsasfru och höll på att skratta ihjäl oss.
Kom hem vid nio och hann se det sista av melodifestivalen.
Söndag: Var i kyrkan som vanligt och sen på eftermiddagen kom släkten över för att fira Joel. Det var väldigt trevligt slut på lovet tycker jag.

RSS 2.0