Lena Vann och dagen på Gröna Lund

Jippi! Lena vann. Hon var så bra hon verkligen förtjänade det. Hon är bara så bra och låten är grym. Jag hade ju varit på grönan och kom hem vid kvart i elva och på bussen så spelades låten live i radion, så jag satt och diggade på bussen. Låten blir aldrig dålig, den blir snarare bättre och bättre. Jag kom hem precis efter att hon hade framfört sitt numer. Men jag har set numret på datorn nu och hon är ju bara så cool.
Hon trodde verkligen inte att hon skulle vinna, så hon blev ju helt förvånade och trodde inte att det var sant.


På grönan åkte jag det mesta. När jag åkte fritt fall (när jag inte tänkte på att det var så högt och allmänt läskigt) så slogs jag för sjutioelfte gången i ordningen hur vackert Stockholm är. Även om jag inte han njuta av utsikten så länge fören det bar neråt. Det var ändå väldigt roligt på grönan.
Sen tillbaka till Eurovision.
Det ju roligt och lite skumt när en person kom upp på scenen under Spaniens bidrag. Liksom, vad var det tänkte man.

(Spola fram till 1:10)


Ännu en gång: LENA VAR BÄST!
Vi satt och hoppades så att hon skulle vinna och jag röstade en gång, Mimmi en gång och mamma en gång.

På tal om mamma så vill jag gratta mamma på morsdag.
Vi åt två olika sorters tårtor. Choklad och prinsses.Sen fyller även min goda vän Hanna år idag. Stort grattis Hanna. Du är härmed fjortis!

/Aggi♥♥

Gröna Lund

Idag är det Gröna Lund som gäller, men jag får ta det lite lungt och inte åka alla super extrema. Som fritt fall och Insagne. Man måste ju tänka på hälsan. Det ska bli jätte kul, även om jag nog inte orkar vara där för länge.
Jag tycker Jet line/Storaberiodal banan, Extreame, vilda musen och lustiga huset är roligast.
Skriver mer när jag kommer hem.

/Aggi♥♥

Glass är gott


Grymt bra låt

Lena Meyer-Landrut - Satellite
(Tysklands bidrag i Eurovision Song Contest 2010)Den här låten är så sjuk bra. Den är svängig och fastnar direkt på hjärnan. Jag spelar den hela tiden och kommer nog lyssna sönder den.
Eftersom Anna B inte kom till final (vilket jag tycker är skandal för hon var bättre än alla som var med i gårdagens semifinal), så vill jag att Lena ska vinna. Jag tror hon har god chans.

/Aggi♥♥

Fjorton=Fjortis sjuttio=Sjuttis

Såg den här på Tjuvlyssnat.se och jag kunde inte låta bli att lägga upp den på bloggen. Det här är humor.

Fem äldre damer sitter och väntar på maten. Maten kommer in och står på bordet.
Dam 1: Jag säger som min dotterdotter säger: "fan, va' najs".
Dam 2: Men Lillemor, har du blivit sjuttis!


Bokrecension: Silverhästen

Bokrecension: Silverhästen
Original titel: Sølvhesten
Författare: Lene Kaaberbøl
Sidor:
189Kats mamma Tess äger ett värdshus. I det här landet är det bara kvinnor som kan äga jord och ställen. Den dagen då silverryttaren rider in på gårdsplanen från Breda vid Teresas krog blir en vändpunkt för Kat. Hon börjar drömma om ett annat liv. När silverhästens ryttarinna lämnar värdshuset ger hon Kat ett silvermynt med en stegrande häst inpräglad. Kat vet instinktivt att det finns en mening någonstans, även om hon just då inte förstår vad. Silvermyntet som hon har fått av ryttarinnan måste ha en speciell betydelse, det måste vara ett tecken. Katriona – eller Kat som hon oftast kallas – vet att hon aldrig kommer att kunna glömma silverhästen.

Hennes liv hemma fortsätter som vanligt, men Kat kan inte glömma silverhästen. Och Kat, som är en egensinnig och känslostark flicka, kommer inte överens med Cornelius, mammans nye man. Till sist går det inte längre. Kat skickas bort, till Färgargården, där mamman hoppas få henne bortadopterad. Svåra arbetsförhållanden, ständiga bråk och trakasserier gör att hon till slut rymmer. Men vart ska hon ta vägen? Hon är ju inte välkommen någonstans. När allt tycks som mörkast och mest hopplöst händer något märkvärdigt. Hon ser silverhästen framför sig och vet plötsligt precis vad hon ska göra. Silvermyntet är ett tecken på att hon tillhör de utvalda. Hon ska bli en bredinari, en silverryttare. En budbärare som rider land och rike kring  och som hjälper människor i nöd. Men vägen dit är lång och jobbig. Speciellt om man bär på en hemlighet. En hemlighet som måste hållas hemlig. För om hon inte håller tyst spills ett liv.


Boken är spännande och även när den inte är super spännande så vill man fortsätta läsa. Karaktären Kat är väldigt modig, rolig och väldigt envis, hon är en av mina favoriter. Handlingen är bra, även om den är lite trög ibland.

7.7/10

(Det kommer snart en recension på den andra boken i serien)Sigge gör allt för godis


Jag hade lagt lite godis i en pizza kartong (jag åt nämligen pizza till lunch) och Sigge ville verkligen ha godisarna. Så han slet i kartong tills han fick ut dem. Men jag måste städa upp allt skräp som han lämnade kvar. =(

/Aggi♥♥


En sjuklings dag hemma

Jag fick vara hemma idag också eftersom jag har fått veta att jag har bihåleinflammation. Inte kul alls.
Så har tagit det lugnt. Snyter mig konstant, har ont i hela ansiktet och mår apa.
Tog upp parasollet, tog ut en sorts madras och en filt och lite saker andra saker att underhålla mig med och gick ut och satte mig på balkongen.


 ♥ Pennor och block. Ritblock och skrivblock.
 ♥ Tidningar. Som senaste numret av Clara, några numer av Julia och Shojo Stars
 ♥ Böcker. Harry Potter och fången från Askaban och Små raringar.
 ♥
Skolarbetets saker.
 


Sen behövde jag nödvändiga saker som:

 • Ett stort glas vatten med isbitar i.
 • En kopp med varmt kamomillte med en sked honug i.
 • Läppbalsam och Elizabeth Arden salva.
 • Nässprej och näsdukar


/Aggi♥♥


Sjuk

När jag kom hem igår från skansen gick jag och la mig och sov. Jag mådde in bra imorse heller så jag fick stanna hemma. Jag har vilat, sovit, läst , tittat på Pirates of Caribbean - Vid världens ände, gått ut med Sigge, skrivit på en berättelse och ätit lunch. Min näsa rinner, jag är hängig, har inte så mycket röst och orkar inte så mycket + har ont i magen. Fast när man är sjuk trevligare om man har en hund. Man är inte ensam.
Nu ska jag gå och vila.


Sigge vaktar kontrollen till TV.

/Aggi♥♥


Skansen

Igår var jag på skansen med klassen. Jag tycker det är supermysigt att gå omkring på skansen. Det är treligt där tycker jag. Fast inte när det regnar, är kalt och man mår så dåligt att man tror man ska spy och det känns som man ska svimma. Men jag gick ändå troget runt och tittade på alla djur. Vi köpte föresten bullar från bageriet där. De var nybakade och väldigt goda. Det kändes lite tråkigt eftersom jag viste att om jag hade mott bra och det hade varit sol och varmt så hade det varit ännu mer trevligt och mysigt. Jag säger det ännu en gång: Jag tycker verkligen om skansen.

Här är i alla fall några (/flera/många)bilder .
Ett träsk som jag faktiskt tycker är coolt och jag gillar bron.


En fågel som vandrade omkring.


Älg honan hade precis fått ungar. De var så bedårande att de inte var klokt.


Renar och deras små söta ungar.
Björnen. Gullig!


En........Bisonoxe. Eller i alla fall en släkting till bisonoxen.
En stor, fet, lat, gullig säl.


Om man tittar noga ser man två ugglor i trädet. Jag gillar verkligen ugglor, skulle vilja ha en.


De super söta små fågel ungarna/dunbollarna
Ett vacker blommande träd.


Små trä hus och......ett lite fint vatten fall.


Och sen några bilder över vackra Stockhom.


"Stockholm i mitt hjärta"

Det här var några "få" bilder.

/Aggi♥♥

Torsdag, Fredag, Lördag

I torsdags var jag i skolan som vanligt, men vi slutade tidigare än vanligt (vi skulle ha slutat vid fyra), så Hanna och jag bestämde att vi skulle mötas i centrum och ta en glass. Det var nämligen sjukt varmt. SÅ jag cyklade hem, tog med Sigge och gick till centrum. Jag åt Magnum Gold. Jag hade inte provat den och många hade sagt att den var jättegod. Den var helt okej, jag hade nog lite för stora förväntningar. Vi var så sugna å glass att vi sen köpte mjukglass på gyllene måsen (McD).

 

Igår så skulle jag ha genrep inför min dansuppvisning som är den här helgen. När jag kom hem åt vi en god middag. Rökt lax och romsås, mums! Vi fick även glass med chokladsås och hallon till efterrätt.

 På kvällen såg jag filmen A chorus line. Filmen utspelar sig på en audition, där flera hundra dansare vill få vara med som dansare i en produktion. Men bara fyra tjejer och fyra killar kan få jobbet.
Det är mycket dans och sång i filmen och jag tyckte den var riktigt bra. Men man måste nog gilla dans mycket för att tycka de är bra.Idag ska jag ha dansuppvisning. En kl 13.00 och en 15.30. En kompis kommer och kollar idag. Familjen, släkten och en anan kompis tittar imorgon istället. Det ska bli superkul. Skriver mer om det sen.

/Aggi♥♥


Time Warp

Time warp är ett program där man ändvänder en kamera som kan fånga saker som ögat aldrig skulle kunnat se. Kameran kan visa saker 1000gånger långsammare än normalt och det gör att en sekund kan vara i över 15minuter. Det blir antigen jättevacker eller ser roligt ut och det blir alltid supercoolt.

Jag tycker klippet med balongen är jättecoolt och jag tycker det ät vackert att det ser ut som om vattnet är som en boll i luften. När han gör så där på ballongen i normalt tempo tar det inte mer än en sekund.

Jag tror jag kommer lägga upp fler klipp från Time Warp, så håll ögonen öppna.

/Aggi♥♥

Camino de Santiago de Compostela

Skrivarverkstad är det som gäller nu och jag sitter och gör ett fördjupningsarbete om Camino de Santiago de Compostela. Camino de Santiago de Compostela är en flera pilgrimsleder som går över hela Europa och som leder till Santiago de Compostela i nordöstra Spanien. I mer än tusen år har pilgrimer vandrat här för att hedra minnet av Jakob, en av Jesus tolv apostlar. Mamma, Mimmi och jag kanske ska gå ca halva Santiago de Compostela, antigen sommaren 2011 eller sommaren 2012. Att gå hela tar ca en månad och då måste man gå flera mil varje dag. Om vi går halva ta det ungefär två veckor.


   
Musselskalet är symbol för både Jakob och för pilgrimsresan till Santiago de Compostela

Nu ska jag forska lite mer om de och sen ska jag nog gå ut och sätta mig och läsa, ifall lärarna tillåter det.
/Aggi♥♥


Blommor till Jungfru Maria, Jesu Moder

Nu på morgonen var jag på promenad med Sigge och då plockade jag lite blommor att ställa framför våran Jungfru Maria staty. Alltså Maria, Jesus mamma Maria. Vi ställer nya blommor där nästan varje dag, eftersom maj månad är Jungfru Marias månad.

Det finns redan massor av vackra blommor utomhus, som vi kan plocka och ställa framför statyn.Maria statyn


Blommorna jag plockade nu.


Blommor Mimmi plockade för någon dag sedan. 

/Aggi♥♥

Nail Polish

Att sitta ute och göra sina naglar fina är ett bra tecken på att sommaren är bakom hörnet. Det var ca 22grader varmt nu på kvällen, så jag och syrran bestämde oss för att fixa naglarna fina utomhus.


Sakerna jag använde.
Det är skönt att doppa händerna i ljummet vatten med blomblad i innan man börjar fixa själva naglarna.Nagellacket jag använde. Det är jättebra eftersom bortsen är fyrkantig och lätt att måla med.Godnatt!

/Aggi♥♥
Joggingtur i Sommarvädret

Idag var det ut och jogga med Sigge som gällde, även denna vecka. Förutom att han inte gillar att hålla samma tempo utan han vill antigen springa eller gå. Han tycker jag är lite löjlig märker jag, som om han tänker: " "Bestämd dig. Spring eller gå, allt där i mellan är trams".
Ute var det vackert väder solen sken och det var ca 25grader i skuggan. Skönt, men jobbigt eftersom jag sprang och joggade. Så fort jag kom hem var det snabb stretch och sen in i duschen."Jag lipar åt dig"
Direkt när vi kom hem la han sig i skuggan, i det svala gräsen och flåsade som en galning. Han var väldigt trött, den lila stakaren.

/Aggi♥♥

In School

Just nu har jag lektion och när man var klar med sin uppgift på datorn fick man göra vad man ville på dator.
Jag vill att solen ska komma fram Det är molnigt, men ändå varmt ute. Vi ska ha orientering på gymnastiken i skolan och det är alltid ett par elever som går vilse och kommer försent. Jag tror inte det blir jag, för även om jag inte är bäst på orientering har jag väldigt bra lokalsinne.
Jag kan inte förstå att det bara är tre veckor kvar i skolan och sen är det sommarlov. Jag längtar verkligen. Har massor att se att se fram emot.
Måste sluta nu, lektionen är slut.


/Aggi♥♥ 

Picknick in the garden

Idag efter skolan hade jag och lillebrorsa en liten picknick på tomten. Vi drack saft och åt riskaka (med grillkrydda), kakor, pankaka och äpple. Jolle valde glas och då fick det bli plast glasen med Ben 10 på, men men.
Runt kl. 6 var det bara att kasta i sig en enkel middag, som bestod av omelett ( med bacon och ost) plus en halv korv och sen fort iväg till dansen. Kom hem från dansen runt nio. Det här var sista övningen innan dansuppvisningen på lördag och söndag + genrepet på fredag. Det ser inte ut som om jag kommer få vila den här helgen heller.
Päronträdet står i blom.


Mumsigt!


En väldigt fin picknick korg.


Sigge fick också vara med.

Godnatt!

/Aggi♥♥


I am home

Jag kom precis hem från en körresa till Jönköping, men inte kören som jag åkte till Linköping med.
Jag hinner inte skriva mer nu för jag ska packa upp och lägga in lite tvätt.
Vi åkte på torsdag förmiddag och kom hem nu.
Skriver allt om resan sen.

/Aggi♥♥

På joggingtur med Sigge

Idag var det ut och jogga i skogen som gällde efter skolan. Sätta på hunden koppel, sätta på sig jogging kläder och joggingskor och sen ut i skogen. Solen sken och det blev väldigt varmt efter ett tag, även om jag hade kortärmad tröja och trekvarts byxor. Det var faktiskt riktigt skönt och uppfriskande att springa utomhus. Det var väldigt vackert med alla vitsippor överallt. Våren är här, för typ tionde gången. Det var i alla fall varmare än igår.
Nåja, man ska ta vara på solen medans den är framme.


/Aggiw♥♥

Dagens fråga


Kvällsfika

Jag kom hem från dansen för en timme sen. Jag cyklade hem på en kvart, vilket jag är väldigt stolt över eftersom det är uppförsbacke nästan hela vägen. Nu har jag pluggat lite mer på Afrika och fikat med familjen. Vi åt chokladkakan som Hanna och jag bakade i lördags. Det ger vi henne en stor applåd för, eftersom Hanna inte gillar choklad. Hur absurt det än låter så är det sant. Jag har funderat på om hon är en utomjording.


Mums kladdkaka med vaniljsås.

Godnatt och Sov gott!

/Aggi♥♥


I wanna see the sun shine


Det känns som om det är höst igen. Jag vill ha sol och känna våren i luften. Just nu är det bara regn, kyla och rusk. Börjat längta mycket till till min födelsedag och sommarlovet. Håller på att skriva en önskelista just nu.
I år är min födelsedag på en söndag. Det är ingen mening att fylla år på Sveriges Nationaldag, som är en helgdag, om det ändå är helg, för då får man inte en extra dag ledigt. Men, men så kan det vara.
Ska iväg till dansen senare ikväll, så för stunden måste jag plugga. Jag har ett stort engelska prov på onsdag och ett stort test på länder och huvudstäder i Afrika, plus att vi måste lära oss var länderna ligger och det är inte enkelt. Varför måste de ha så krongliga namn på huvudstäderna? Kanske bara för att ingen ska orka lära sig dem. 

Ha en fortsatt trevlig eftermiddag!

/Aggi♥♥

My Day

Dagens vill ha: En dag längre helg
Dagens klädsel: Svarta strumpbyxor, jeans kjol, rosa blus och vit stikas kofta.
Dagens frisyr: Hela håret uppsat i med ett hårspänne. En vit rosett med svarta prickar på.
Dagens låt: Telephone - Lady Gaga feat Beyonce
Dagens godis: Pocky och choklad
Dagens bok: Hermelinen av Lene Kaaberbøl´
Dagens film/serie: The Addams Family


Här är öppnings numret till serien The Addams Family, från 1964.
Min kompis Hanna (inte hon som fyllde år) sov över i fredags och då såg vi på den här serien och skrattade jättemycket.
Just nu går jag runt och sjunger eller nynnar på det här hela tiden:

"They're creepy and they're kooky,
Mysterious and spooky,
They're all together ooky,
The Addams Family."


Och sen knäpper jag med fingrarna.

Godnatt!

/Aggi♥♥

Eftermiddag med kusinerna

Idag var det såklart kyrka och undervisning som gällde. Efter det bar det av mot ett annat födelsedagsfirande. Min morbror fyllde år i veckan och vi skulle fira honom. Jag träffade mina kusiner supergulliga kusiner Axel och Lisen. Axel är tre och Lisen är ett år. Vi åt banan tårta och drack saft och te./Aggi♥♥

Yesterday

Igår så var jag i Gamla Stan med mina kompisar.
Vi var såklart inne på S-F bokhandeln. Vi köpte japanskt godis och vi åt Ben och Jerry´s glass.
På kvällen var vi hos grannarna och firade Hanna. Det var jätteroligt.

Lite bilder


Japanskt Godis! Mums!


Pocky!


Glass!

/Aggi♥♥

Tar det lungt på skrivarverkstaden

Just nu känns det jätte skänt. Jag har haft alla prov och förhör för den här veckan. Har lämmnt in en stor inlämmnings uppgif och haft en engelska redovisning. Nu är det bara..., okej  ett liten förhör imorgon och en redovisning i NO som jag har förberätt mig bra för. Nu kan jag bara ta det lugnt och slappna av.
Sitter just nu på skrivarverkstaden och skriver lite på en berättelse. Ska sluta om ca en kvart, vilket är väldigt skönt.
Sen vill jag säga stort grattis till min kompis och granne Hanna som fyller år idag.

/Aggi♥♥


Dagens låt med MusikvideoDen här låten tycker jag är jättebra och jag gillar musikvideon väldigt mycket.

/Aggiw♥♥

"Fortsätt simma"

Jag kom hem från körresan för ca tre timmar sen och just nu sitter jag och tar igen alla läxor som jag egentligen skulle gjort i helgen. Det var det ända jag hade att säga för nu.
Jag bjuder också på två små bilder.
Doris: "Fortsätt simma, fortsätt simma."


/Aggi♥♥

RSS 2.0