En höst dag (snabb rapport)

Ska iväg och dansa nu, kommer hem vid kvart över nio ungefär. Har pluggat massor hela eftermiddagen på grund av att vi har ett viktigt kemi prov imorgon. Vi måste lära oss massor om syror och baser, som jag inte hade tänkt att tråka ut er med. Ska försöka skriva när jag kommer hem.


En höstbild på mig som togs år 2008.

Minnen från sommaren

Jag har tittat igenom gamla bilder och gamla blogginlägg och det väcker massor av gamla minnen.
Det är roligt att se på bilder från något år tillbaka och se vad man gjorde då. Även att bara kolla på blogg inlägg och bilder från i somras är roligt. Jag tänker på allt kul jag gjorde då och så längtar jag tillbaks till Spanien där jag var i somras. Att se bilderna är en av de få sakerna som visar att jag inte drömde hela resan. Jag minns ännu mer när jag ser bilderna, minns hur kul det var. Och även hur annorlunda det var.


Jag och min kära kompis Marta, i Pamplona,Spanien.


En vacker ö i San Sebastian,Spanien.

Valhelg

Jag hade tänkt berätta om vad jag gjorde denna historiska valhelg.

Lördag:
På morgonen skulle jag iväg till stan och ha konfirmationsundervisning. Eftersom jag är katolik har jag konfirmationsundervisning i två år, och man börjar sin undervisning i åttan. Efter det gick jag och åt sushi. Sushi är nog banne mig det godaste som finns, förutom choklad.Efter det skulle jag iväg och simma med lillsyrran. Jag simmade en halv km, alltid något.

När vi kom hem kände vi för att baka. Så då bakade vi brownies. Supermumsigt! 
Resultatet av detta bak blev smarriga, goda, mumsiga brownies.

Söndag:
På morgon skulle vi iväg till kyrkan. Vår stora bil var trasig så vi hade bara den lilla bilen, som man bara får plats fyra i. Så mamma och jag fick åka kommunalt. Efter kyrkan skulle vi och fira mina små kusiner som båda fyllde år förra veckan. De fyllde 2 och 4. De är värdens sötaste. 
Vi åt lunch och sen fikade vi.
Liten söndags outfit!

 
När vi kom hem följde jag med mina föräldrar och rösta, för att se hur det går till. För nästa val kommer jag rösta.

På kvällen så åt vi på samma restaurang som vi åt på förra valet. Det är nämligen lite tradition i vår familj att äta ute på valdagen, vilket inte är mig emot.När vi kom hem så var det dags för val vaka. Jag tittade från ca halv nio till tolv. Nej, jag är ingen politik nörd, jag tycker bara det är intressant. Jag satt och kommentera vad politikerna sa och deppade och surade över att SD har kommit in i Riksdagen. Till och med min lillebror (som är 6år) frågade i måndags morse: "Kom SD in i riksdagen?" Då svarade jag: "Ja" och lät sörjande. "Neeeeeej" skrek han då. Heja lillebror!

Så det var min valhelg.

Otursdag

Hade värsta otursdagen igår. Vi skulle ha friluftsdag ute och orientera. Det var kalt och blött och jag behövde cykla till det ställe vi skulle mötas på vilket tog en halvtimme ungefär. Nästan hela vägen var uppförsbacke, så jag kom tio minuter försent.
Sen när vi skulle börja orientera han jag inte ens till kontroll ett innan jag kände ett svidande stick på foten. jag tittade ner och dör satt en lite ful geting och flinade åt mig som om den tänkte: "Där får du för du kom och störde i vårt bo". Lärarna tror nämligen det var en getingbo vid en av kontrollerna, för flera hade blivit stuckna.
Min fot sved och gjorde väldigt ont jag fick palta mig tillbaka till lärarna. Det tyckte jag skulle cykla hem, för jag skulle ändå gå hem tidigare, för jag skulle till doktorn ( inte för geting sticket). Så min dag blev helt enkelt bajs. Jädra geting!You are the best thing that's ever been mine

Förlåt jag bara måste lägga upp den här superfina musikvideon till Taylor swifts låt Mine. Den singeln släpptes i början av Augusti, men videon kom ut för inte så länge sedan. Låten är superbra och jag har längtat tills den här musikvideon skulle kommer ut, så här är den.

Så fint!

MellisSjukt kul


Jag bara måste lägga upp den här sjuk roliga videon. Det är bloggaren Ana Gina som har gjort det. Jag skrattar typ hela tiden när jag ser klippet.
Ana Gina är nog en av de roligaste människorna på jorden, förutom Johan Glans förstås.

Dagens...

Dagens vill ha: Lugn och ro. Inga prov.
Dagens klädsel: Se bilder
   

Dagens frisyr: Se bild


Dagens tidning: Kamratposten (Fick den i brevlådan idag.)
Dagens låt: Hey Stephen med Taylor Swift
Dagens bok: Kära Ängel av Sid Hite
Dagens film: Bortspolad (Såg den med mina kära bröder)
Dagens serie: The house of Eliott
Dagens väder: En trevlig storm, med höst vind och friskt regn
Dagens bild:

Min fina solfjäder som min farmor och farfar köpte åt mig i Thailand. Den hänger på vägen i mitt rum.


Snabb rapport och en liten sång

Ska ut med hunden, i det vackra höst vädret, på en liten promenad. Sen är det dags för att plugga till matteprovet som är imorgon. Sen är det iväg till dansen som gäller.

Den här låten lyssnar jag på om och om igen nu.
Det är Taylor Swift med Hey Stephen. En fin liten låt

Trädgårdsbilder

  
   
  

Lite frågor och svar om den gångna sommarens läsning

1. Bäst i sommar?
Förutom att jag läste några av Harry Potter böckerna igen, som är en av de bästa serierna i världen (enligt mig), så var två av de böckerna jag läste i somras extra bra.
Den första var Elena - Krigarflickan och den andra var Afrodite och döden.
Elena - Krigarflickan var en väldigt spännande, romantisk och bra skriven bok.
Afrodite och döden är en dekare och vanligtvis gillar jag inte deckare (förutom betongrosorna och Kalle blomkvist), men den här var super bra. Spännande , rolig, det var lite kärlek också och upplösningen var otroligtbra. Jag hade inte kunnat gissa vem mördaren var, men när man fick veta var det uppenbart.
Den var bra skriven, men bara lite för kort., jag läste ut den på drygt en dag. Fast jag vet att det finns minst två böcker till. Det är bra.2. Sämst i sommar?
 Jag läste ingen riktigt dålig bok i sommar. Ingen sådan bok som är tråkig helt igenom menar jag.
Jag läste i alla fall en bok som jag blev besviken över. Den heter Saknad: Jennie 3år.
Den var inte dålig. I början var den riktigt spännande, men i slutet blev allt bara blä.
Man blev förvirrad och förstod inget. Bra början, dåligt slut. Så jag blev besviken.
Fast en kompis till mig har läst de andra böckerna och säger att de är bättre. Faktiskt så läste hon dem först, för hon visste inte att det fanns en första. Så jag kanske får ge böckerna en andra chans.


3. Vad har du helst läst på stranden?
Jag har faktiskt ingen speciell sorts genre jag läser på stranden. Jag läser det jag känner för. De är olika från dag till dag. Fast de förstås jag brukar, förutom vanliga böcker, läsa mycket manga böcker på stranden.
Men den genre jag läser mest av är fantasy, så det är nog den som jag läser mest på stranden också. Jag brukar också läsa ganska mycket romantiska böcker när jag är på stranden, nu när jag tänker efter. Men som jag sa vad jag vill läsa ändras från dag till dag.4. Var har du läst mest?
Jag har läst mycket i vår trädgård. Speciellt i trädgården på vårt sommarställe. Jag brukar lägga mig i hängmattan där och läsa i lugn och ro. Jag läste också mycket i min säng innan jag skulle sova.

5. Har du haft något läsprojekt under sommaren som du lyckats eller misslyckats med?
Jag hade tänkt att läsa om alla i Harry Potter serien, för typ femtioelfte gången.Men jag började någon gång i slutet av Juli och han bara till trean.
 

6. Nämn en ny bok som du har köpt i sommar!
The tales of beedle the bard av J.K. Rowling. Som jag köpte någon gång i slutet av sommaren. Eller snarare jag fick en present kort på S-F bokhandeln när jag fyllde år, så jag betalade med det. Men ändå.

7. Vad ser du fram emot att läsa i höst?
Tredje och sista delen av hungerspelen kommer ut och höst och jag bara måste läsa den. De andra två har varit otroligt bra och den senaste slutade superspännande.


RSS 2.0